» Cabinet de avocat  » Domenii de competenţă  » Onorarii » Contact
Onorariile si cheltuielile necesare desfasurarii unui proces sunt doua elemente diferite , ambele fiind in sarcina clientului.

Onorariile reprezinta un echivalent banesc al timpului si al efortului intelectual depus de catre avocat pentru solutionare litigiilor cu care este investit , iar cheltuielile reprezinta sume de bani necesare unei bune desfasurari a procesului .
Legea 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat mentioneaza existenta unui onorariu de succes. Desi un avocat are doar obligatia de a depune toata diligenta profesionala pentru a rezolva cauzele cu care este insarcinat , nu si obligatia de rezultat , intrucat niciun avocat nu poate garanta anterior succesul unui proces , legea permite posibilitatea ca prin vointa comuna a partilor contractului sa se stabileasca o suma suplimentara cu titlul de onorariul de succes , care se percepe pe langa onorariu.

Cheltuielile reprezinta costul logistic al procesului , costuri aferente desfasurarii procesului : taxe de timbru , taxe judiciare , copieri documente , etc.

Nu se poate stabili un cuantum banesc fix pentru asistenta oferita de catre avocat , intrucat acesta difera in functie de :
• Client ( persoana fizica sau persoana juridica) ;
• Complexitatea cauzei ;
• Volumul de munca realizat de catre avocat pentru rezolvarea cauzei cu care a fost investit ;
• Constrangerea de timp in care avocatul este obligat sa actioneze ;
Aceasta zona este destinata exclusiv promovarii: robert bucur,Robert Bucur, Specialist in drepturi de autor,Robert Bucur, Specialist in drepturi de autor. Bucuresti. Drept autor, drepturi de autor.,drepturi de autor,cabinet de avocat,avocat,robert,bucur,robert bucur,bucur robert,specialist,drept autor,reclamati,consultatii. Specialist in drepturi de autor. Bucuresti. Drept autor, drepturi de autor.